,rajčinkám dozrievajú už druhé strapce, mladý koreň Monblanu začal od preťaženia žltnúť, urobil som rýchlo redukciu strapcov o 2/3 a skrátil ich, vyzerá, že to kru pomohlo....ešte budem redukovať.
Při sázení stromků je potřeba si dobře prohlédnout místo srůstu a stromek vhodně natočit, aby se minimalizovalo takové vylomení. Pokud ale přijde opravdu silná vichřice, tak pomůže jenom přivázání k pořádnému kůlu a někdy ani to ne. Ale život jde dál, zase se uvolnilo místo na něco jiného a třeba i lepšího.Lenka píše: ↑27 čer 2024, 14:06Prišla som domov zo služobnej cesty a tu vidím prekvapenie. Vedela som, že cez nás prešla búrka, ale nevedela, že až taký silný vietor. Niečo mi v záhrade opticky chýbalo a tu vidím jabloň leží. Kompletne zlomená v mieste štepenia. Zrazu mám voľné miesto. Ostalo mi zopár zakorenených nevysadených výhonkov, tak zvažujem rôzne alternatívy.
Moje paradajky sa nechytajú na tvoje Ľubo. Nie sú v skleníku a som rada, že nahadzujú prvé plody. Oberačka bude v polke leta. Ale budú domáce.
Jablon.GIF
Ahoj Lubo, nikdy by me nenapadlo to při aplikaci voda+mleko+soda zakryt (hrozen) z duvodu alergie na laktózu. Mas s tim vetsi zkusenosti? Jak se to vstrebava do bobule, v jakem mnozstvi, atd.? Ja bych predpokladal, ze na hroznu ulpi takove minimum laktozy, ze to nemuze nic udelat pri konzumaci. Navic, ze cast, ne-li vse postupně oprsi. Ptam se jako alergik na laktozu. Toto jsem chtel zkusit aplikovat jako alternativu za Kumulus na pozdnejsi odrudy, protoze loni jsem to vzal sice mesic pred dozranim, ale stejne jsem tam pak u nejakych hroznu citil pachut a myslim, ze to mohlo byt prave tim. Diky. Petr.
Diky za odpověďLubo píše: ↑23 črc 2024, 22:21Ahoj Petr, nemyslím si , že reálne po pár dňoch použitia v exteriéri, daždi alebo umytí, niečo ostane. Ono to mlieko mení pH na listoch, vznikajú baktérie, ktoré odoberú živiny múčnatke a spolu uhynú. Keďže sa ale nevedelo zabezpečiť, že čerstvo postriekané hrozno sa dostane na stôl neumyté k zákazníkovi alergickému na laktózu, upravila sa bioschéma použitia postreku od fázy pučania po tesne po kvitnutí. Laktóza sa nevstrebáva a neputuje po rastline. Vôňu mlieka cítiš na rastlinách cca 3-5 dní.
Lubo, u nas předpověď vyšla, zacalo prset v noci a prsi s prestavkami az doted. Bez bouřek a větru, zalito.pěkně.
No fuj ... Aspoň že bez krup.
Rado, to ma mrzí, tento rok Ti to na Spiši dáva zabrať. Ako Jirko píše, aspoň, že tie krúpy Ťa obišli a má vinič šancu vyzrieť a stromčeky nepoškodilo. Je to čoraz viac ruská ruleta....
.... Predtým Žiar nad Hronom, potom u Teba vo Zvolene , krúpy ako pingpongové loptičky, vtedy už ide o život.
V předpovědi nebylo nic, v noci jeste 2x prselo, ten druhy dest byl silný. Všechno plne, voda preteka, dnes sundam hadici ze střechy, 7 kubíků ani nespotrebuji.....
Rád bych, kdyby to šlo. Dneska je zataženo, občas mrholi, 18 C. Paradni oddech od těch veder.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host