Tak, jsem ho cvičně objednal.

Keby nevadilo, tiež som sa pridal.
Chtělo by to prodlouženou trysku aspoň tak 30 cm. Když se potřebuju dostat pořádně pod list a shora mně skane postřik na ruku, to by mě vzali čerti.
Tak už mi ten pětilitrový postřikovač Demon dorazil, řekl bych, že příliš odpovídá ceně. Pro Miloše - nádoba zůstává bez tlaku, i tak je ale dost tenká. Je dost chabrusový, vzhledem k počasí jsem ho vyzkoušel jen s vodou, ale je to "wyrobek polski" a manuál je jen v polštině, přestože je koupený u nás. Musel jsem doplnit těsnění, protékal uprostřed postřikové tyče. Když se vypne hlavní vypínač, čerpadlo pořád částečně běží, musí se vypnout i regulační potenciometr. Ukazatel stavu baterie ukazuje nějak podivně, chvíli v červeném, chvíli v zeleném. Nevím ještě, jak moc práce vydrží baterka. Postřiková mlha se mi zdá dobrá, takže tlak bude dobrý, dá se i regulovat. Definitivní posudek udělám až po reálné práci ale dost bych se divil, kdyby vydržel víc nežli jednu sezonu.milosduris píše: ↑24 led 2025, 11:04Ja premyslam na este mensi, 5l postrekovac.
Tlak 1-4,5 atm, aj ked budem mozno rad, ze dosiahnem len 3atm.
Akumulatorovy-postrekovac-5l-12v-2ah
No asi pojdem do tej 5l Gardeny. S tou 1l som spokojny.Bohous píše: ↑12 úno 2025, 09:09Tak už mi ten pětilitrový postřikovač Demon dorazil, řekl bych, že příliš odpovídá ceně. Pro Miloše - nádoba zůstává bez tlaku, i tak je ale dost tenká. Je dost chabrusový, vzhledem k počasí jsem ho vyzkoušel jen s vodou, ale je to "wyrobek polski" a manuál je jen v polštině, přestože je koupený u nás. Musel jsem doplnit těsnění, protékal uprostřed postřikové tyče. Když se vypne hlavní vypínač, čerpadlo pořád částečně běží, musí se vypnout i regulační potenciometr. Ukazatel stavu baterie ukazuje nějak podivně, chvíli v červeném, chvíli v zeleném. Nevím ještě, jak moc práce vydrží baterka. Postřiková mlha se mi zdá dobrá, takže tlak bude dobrý, dá se i regulovat. Definitivní posudek udělám až po reálné práci ale dost bych se divil, kdyby vydržel víc nežli jednu sezonu.
Až príliš mi to pripomína moje čerpadlo na vodu - automat poľskej výroby. Návod v poľštine, tristo možných tlačítok a displej. Ale nech to nastavujem akokoľvek, furt je to zajedno. Už som pochopil, že to netreba nastavovať. Tá akože riadiaca jednotka je len dekorácia.Bohous píše: ↑12 úno 2025, 09:09Tak už mi ten pětilitrový postřikovač Demon dorazil, řekl bych, že příliš odpovídá ceně. Pro Miloše - nádoba zůstává bez tlaku, i tak je ale dost tenká. Je dost chabrusový, vzhledem k počasí jsem ho vyzkoušel jen s vodou, ale je to "wyrobek polski" a manuál je jen v polštině, přestože je koupený u nás. Musel jsem doplnit těsnění, protékal uprostřed postřikové tyče. Když se vypne hlavní vypínač, čerpadlo pořád částečně běží, musí se vypnout i regulační potenciometr. Ukazatel stavu baterie ukazuje nějak podivně, chvíli v červeném, chvíli v zeleném. Nevím ještě, jak moc práce vydrží baterka. Postřiková mlha se mi zdá dobrá, takže tlak bude dobrý, dá se i regulovat. Definitivní posudek udělám až po reálné práci ale dost bych se divil, kdyby vydržel víc nežli jednu sezonu.
Lubo, v tech bateriích jsou často shitové články a navic v tom není téměř žádná ochrana. Pokud máš nějaké baterie, které jsou KO, zkus zavolat do firmy Satria p. Bidovskému, je to odborník na bateriové systémy a když mu řekneš o co jde, řekne ti jestli a za kolik ti je repasuje za použití kvalitních článků. Můžeš mu věřit, pokud jde o komunikaci je občas poměrně svérâz, ale dodává běžně i pro automotive a armádu.
Ahoj Jirko, ďakujem za tip.Dzordzik píše: ↑06 bře 2025, 08:26Lubo, v tech bateriích jsou často shitové články a navic v tom není téměř žádná ochrana. Pokud máš nějaké baterie, které jsou KO, zkus zavolat do firmy Satria p. Bidovskému, je to odborník na bateriové systémy a když mu řekneš o co jde, řekne ti jestli a za kolik ti je repasuje za použití kvalitních článků. Můžeš mu věřit, pokud jde o komunikaci je občas poměrně svérâz, ale dodává běžně i pro automotive a armádu.
Par tyzdnov dozadu mali akciu, ze 4Ah stala cca 13€ , som zobral par a doprava zadara - nebolo co riesit.
Toto mi spominal kolega, ma nejaky iny postrekovac a pozoruje to iste. Teraz som ten Parkside skusil len tak s cistou vodou a verim tomu
Bohous, vďaka za VAROVANIE - na obrázku vyzerá totiž lákavo..
Bývávalo. Mám článků a baterií plný barák, k různému použití. Cca 2-3 roky jsem nepoužíval několik článků Eneloop a několik dalších značek. Velkou většinu jsem musel zahodit. Ztratily nejenom kapacitu, ale především tvrdost a některé se i přepólovaly. Žádné baterii či článku nesvědčí dlouhé nepoužívání a nedobíjení a pochybuji, že takový někdo někdy vyvine. Je to přeci jenom chemie, která pracuje. Není přece problém si nastavit upomínku a třeba jednou za 1-2 měsíce sady alespoň dobít a dát jim cyklus. Dnes se stejné sady používají na kde co, od vrtačky po sekačku, takže může pracovat celoročně.Rony píše: ↑14 bře 2025, 21:31Ja som to s bateriovym naradim, ktore sa len zriedka pouzivaju vzdal - po tom ako mi odisli baterie, lebo som ich pravidelne pocas roka nedobijal.
Ja si pockam na nove technologie, kde baterie nebude treba pravidelne pocas roka dobijat, ked sa nepouzivaju
Podobne ako mi funguju dlhe roky ceruzkove NiMh baterie Panasonic/Sanyo Eneloop - ktore po 10rokoch maju 70% kapacity. Na rozdiel od ready to use od Varty, ktore uz po 1 roku maju len 65-70% - tolko aspon udavaju samotni vyrobcovia.
Pri cinskych neznackovych bateriach je celkom jedno ake parametre udava vyrobca, vsetko su to uplne sroty, ktore uz nikdy nekupim. Uz len Eneloop bez ohladu na cenu.
Pred Eneloop som kupoval baterie GP - mal som ich desiatky, z nich uz nemam ani jednu, skapali velmi rychlo. Eneloop pouzivam uz vyse 15rokov, mam ich velmi vela mozno 50ks. Zatial mi neskapala ani jedna jedina, vsetky funguju, velku vetsinu mam uz mnoho rokov - este ked boli pod znackou Sanyo. Vyrabaju sa od r. 2005, Panasonik kupil znacku v 2009. Cca 1/3 z nich mam este Sanyo, teda min 16 rokov. Odislo ich len zopar vinou deti, lebo ich stratili vonku - boli tam dlhsi cas, zmokli a zhrdzaveli. Ale aj tieto boli este pouzitelne.Dzordzik píše: ↑15 bře 2025, 06:10Bývávalo. Mám článků a baterií plný barák, k různému použití. Cca 2-3 roky jsem nepoužíval několik článků Eneloop a několik dalších značek. Velkou většinu jsem musel zahodit. Ztratily nejenom kapacitu, ale především tvrdost a některé se i přepólovaly. Žádné baterii či článku nesvědčí dlouhé nepoužívání a nedobíjení a pochybuji, že takový někdo někdy vyvine. Je to přeci jenom chemie, která pracuje. Není přece problém si nastavit upomínku a třeba jednou za 1-2 měsíce sady alespoň dobít a dát jim cyklus. Dnes se stejné sady používají na kde co, od vrtačky po sekačku, takže může pracovat celoročně.
Právě proto jsem psal bývávalo. Dneska už ani ty Eneloopy nejsou co kdysi bývaly.Rony píše: ↑15 bře 2025, 11:48Pred Eneloop som kupoval baterie GP - mal som ich desiatky, z nich uz nemam ani jednu, skapali velmi rychlo. Eneloop pouzivam uz vyse 15rokov, mam ich velmi vela mozno 50ks. Zatial mi neskapala ani jedna jedina, vsetky funguju, velku vetsinu mam uz mnoho rokov - este ked boli pod znackou Sanyo. Vyrabaju sa od r. 2005, Panasonik kupil znacku v 2009. Cca 1/3 z nich mam este Sanyo, teda min 16 rokov. Odislo ich len zopar vinou deti, lebo ich stratili vonku - boli tam dlhsi cas, zmokli a zhrdzaveli. Ale aj tieto boli este pouzitelne.
Eneloop sa samozrejme daju tiez znicit, ked su zabudnute v spotrebici, ktory si taha stale prud, teda ked budu dlhodobo hlboko vybite napr mesiace. Pravdepodobne moje hlboko vybite E. boli kratsie v takom stave, nabijacka ich spociatku odmietala, ale pri vynaliezavosti sa ich podarilo nabit a stale funguju. Nikdy ich priebezna nedobijam a roky su aj nepouzivane, v pohode to zvladaju a maju dostatocnu kapacitu.
Zlakali ma vyrazne lacnejsie baterie Bonai AA 2600, low self discharge, tiez udavali po 5rokoch 80% kapacity. Ale to je uplny srot, kapacita len okolo 2000, rychlo sa vybijaju aj pocas jedneho roka. Nikdy viac nekupim. Pritom na Amazone mali velmi dobre hodnotenie, to ma zlakalo. Ocividne ich nikto netestoval, ani kapacitu, ani vydrz, su pekne su nabijacie a to stacilo mnohim na dobre hodnotenie - lebo uverili reklame. A maju velmi vela predajov, hodnoteni a pre mna je to srot - nikdy viac. Mam ich min. 20ks.
Cital som, ze su aj Eneloop made in China a tie su horsie. Ja mam vsetky made in Japan. Aj teraz nedavno som po mnohych rokoch kupoval nove - japonske. Nepozorujem, zeby tie nove boli horsie ako tie stare. Neporovnavam to, ale podla specky maju novsie o cosi lepsie samo vybijanie ako tie stare.
Uvidíme. V pondelok by som ju mal dostať.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host