Zkušenosti s aplikací růstových hormonů - Giberelin

Aplikace rostlinných hormonů a jejich vliv na růst a úrodu Révy vinné.
haco
Aktivní člen
Kraj: Trenciansky. SR
Kontaktovat uživatele:

Re: Zkušenosti s aplikací růstových hormonů - Giberelin

Příspěvek od haco »

nepostrehol som nejake zmeny

haco
Aktivní člen
Kraj: Trenciansky. SR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od haco »

vcera som daval GK na Skazku a par strapcov Cimusu, Dzinu a KCS v koncentracii ca. 40 mg/l. na Bravissimo som nedaval, strapce ma tak ci tak dostatocne volne a dlhe. tu skusim dat po kvete.

na asi 40 kvetov (velkost okolo 10 cm) staci 1 dcl v rozprasovaci, na co je treba odmerat 0,4 ml 10% liehoveho roztoku GK. davkovanie, takychto malych mnozstiev je pomerne narocne, ale tych par kvapiek sa da odmerat vcelku presne malou plastovou pipetou. roztok uz mam namiesany par rokov, uvidim za 2-3 tyzdne, ci nestraca na ucinnosti

Rony
Aktivní člen
Kraj: Zahorie -Juhozapadne Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rony »

ja davam G. az teraz, jedine na Skazku,  pokusne aj na malu cast strapcov Cimus.
Cimus teraz zacina kvitnut, celkom prve kvety. Skazka asi vyrazne zaostava. Mam velmi vela strapcov Skazky. Mam obavu, ze som to mal robit skor.
Mate skusenost alebo info o tom aky velky vplyv ma G. podla toho v akej faze vyvoja strapca sa aplikuje?
Ja som to vlani robil v skorsej faze na Skazku, vysledy mam pocit ze boli dobre - urcite sa natiahli strapce.
Koncentracia roztoku GA3 mam cca 54mg/L , meriam striekackou.

Haco dakujem za tip striekat to, minule som namacal, striekanie je omnoho rychlejsie, pritom vyzera efektivne omocenie kvetov.

Svetlana, Alexa, Rafinad, Slava Ukrajine Visneveckij (SUV), Skazka, Darja, Beloje Čudo, Aladdin, Anita, Landyš, Einset Seedless, Swenson Red, Chrust, Faraon, Ivanka, Vostorg, Vostorg Idealnyj, Super Extra, Supaga, Kreščenskij, Lanselot, Julian, Moldova, Saturn, Galachad, Garold, Lora, Eszter, Polloskei Muskotaly, Belyj Kokl, Sejanec Prodjusera, Vostorg novy cerveny, Čarli, Nadežda Azos, Slava Ukrajine Bacinskij SUB, Denal, Glaša, Ruslan, Prezent, Ataman, Moskovskij Cernyj, Veronika, Sfinx, Alexejevic, Nero
drobnoplode odolne: Bianka, Solaris, Briana, Othello
este neplodilo: Sommerset seedles, Jutal, Arni, Zolotce, Glenora, Tajna Monacha, Adler, Valjok, Everest, A-1704, Himrod, Lord, Jessenia, Venus, Jupiter, Geliodor, Cimus, Souvignier Gris

Rony
Aktivní člen
Kraj: Zahorie -Juhozapadne Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rony »

citam tu dobry vplyv G. na Venus.... vyskusam to nan, aj na ine bezsemenne. Pri CImus a IVanke len na bocnu cast strapca, lebo su velmi velke.

Svetlana, Alexa, Rafinad, Slava Ukrajine Visneveckij (SUV), Skazka, Darja, Beloje Čudo, Aladdin, Anita, Landyš, Einset Seedless, Swenson Red, Chrust, Faraon, Ivanka, Vostorg, Vostorg Idealnyj, Super Extra, Supaga, Kreščenskij, Lanselot, Julian, Moldova, Saturn, Galachad, Garold, Lora, Eszter, Polloskei Muskotaly, Belyj Kokl, Sejanec Prodjusera, Vostorg novy cerveny, Čarli, Nadežda Azos, Slava Ukrajine Bacinskij SUB, Denal, Glaša, Ruslan, Prezent, Ataman, Moskovskij Cernyj, Veronika, Sfinx, Alexejevic, Nero
drobnoplode odolne: Bianka, Solaris, Briana, Othello
este neplodilo: Sommerset seedles, Jutal, Arni, Zolotce, Glenora, Tajna Monacha, Adler, Valjok, Everest, A-1704, Himrod, Lord, Jessenia, Venus, Jupiter, Geliodor, Cimus, Souvignier Gris

Georg
Aktivní člen
Kraj: Bavaria(Germany)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georg »

Mám doma giberelin už tři roky, ale nikdy jsem ho nepoužil. Vím, že Jasja reaguje velmi dobře, ale tuto odrůdu nepěstuji. https://youtu.be/mt9tvOur0Qw?si=LFYvfb9JNqMvaBQh

Německo, Bavorsko (pohraniční oblast s ČR), 320mnm
---
Omluvte případné chyby v mých příspěvcích. Potřebuji použít překladač, abych mohl psát na toto fórum.

Odpovědět

Zpět na „Aplikace hormonů - Giberelin“