Vychodniar a v živote nič nevypil ?
Neverím, taký neexistuje. To už ten život na Marse je pravdepodobnejší
blízko Piešťan,160 mnm
Stav na jar 2025: po redukcii pestujem celkovo ešte 73 odrôd z toho 48 bezsemenných.
Cieľ do budúcnosti: maximálne 40 koreňov z 30 väčšinou bezsemenných odrôd.
dnes som dokoncil prestepovanie ciernym do zeleneho, definitivne som zrusil Garold, Veles a Saradu UA, ciastocne som prestepil Ladannyj 2, Armani a Glenoru. islo do nich 42 vrublov z 9 odrod. Uvidime ako sa pochytaju, letorasty boli tak akurat, pocasie by tiez mohlo priat...
z vlanajska sa chytili vruble Gran Pri, Milanky, Rozmusu, Milany a Rombiku, som zvedavy na signalky...
Včera jsem nafotil poškození roubovanců mrazem, a stav pod velkou PET flaškou, kde je to OK. Snad to ještě obraší, nebo nastartují spodní očka (roubuji dvouočkové řízky).
Ahojte, snazil som sa o zastepenie do razstepu kmienka asi 4 cm hrubeho, nakoniec neuspesne, pravdepodobne nespravne nacasovanie a absolutny nedostatok skusenosti
Ker mi vyrazil dva zelene letorasty pod miestom stepenia a nakolko som si ponechal v chladnicke odrezky, skusim prvy raz "hnede do zeleneho". Kedy je ten spravny cas a mate nejake tipy, ako to urobit tak, aby to dopadlo co najlepsie?
Vdaka
Martin
Ja som posledné vrúble čiernym do zeleného dal v nedeľu a teraz mi zostáva už len čakať na výsledok. Kvalita odrezkov, ktoré mi na vrúbľovanie na jar prišli bola ešte horšia ako pred rokom a niektoré odrezky boli už v okamihu doručenia ku mne s viditeľnými nekrózami na reze, možno z dôvodu problémov s dopravou. Takže niektoré novinky nebudú a definitívne ma to presvedčilo, že s novými odrodami končím a budem sa venovať už len selekcii a redukcii toho čo mám.
blízko Piešťan,160 mnm
Stav na jar 2025: po redukcii pestujem celkovo ešte 73 odrôd z toho 48 bezsemenných.
Cieľ do budúcnosti: maximálne 40 koreňov z 30 väčšinou bezsemenných odrôd.
...ja už tiež končím s honbou za dokonalou odrodou, ktorú nemám, aj tak neexistuje. Povymieňam na jeseň pár koreňov semenných odrôd za bezsemenné. A budem čakať ako sa bude vyvíjať jarné počasie počas nasledujúcich rokov. Ak sa trend otepľovania zastaví a budú pokračovať tieto suché a najmä studené jarné mesiace, s množstvom mrazíkov, po teplej zime, tak si nechám len zo 10 koreňov najskorších bezsemenných odrôd.
Ano, viem, ze tu tema "cierne do zeleneho" uz kde-tu bola, len treba hladat informacie cez 23 stranok roznych diskusii, zatial co niektore temy (napriklad rozne postupy zakorenovania) su tu spracovane velmi dobre a prehladne. No nevadi, prehryziem sa tym.
Dokonalu odrodu nehladam, len chcem nejak vyuzit koren zruseneho Galahadu.
Martin
Martin, to preto, že tu robíme občas , Jirkovi bordel. On sa snaží nás umravniť a držať sa témy, má to však ťažké . Ale myslím si , že čierne do zeleného ľahko nájdeš. Daj si to aj do vyhľadávača.