Ľuboš, počul som to vo štvrtok v tvojom hlase. Lieč sa, nič nie je dôležitejšie ako zdravie, všetko ostatné počká.
Jarní postřik Sulkou
-
- Aktivní člen
- Kraj: Trnavský, Slovensko
- Kontaktovat uživatele:
-
- Aktivní člen
- Kraj: Žilinský
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jarní postřik Sulkou
Marek, áno, ledva som došoféroval domov.... do soboty, dúfam budem v poriadku, musím zabetónovať nové stĺpy na vedenie viniča.
Bytča - kotlina, záhrada-rovina -330 m.n.m,
-
- Aktivní člen
- Kraj: Plzeňský
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem stříkala včera, takže podle mého loňského příspěvku je to o 25 dní dříve. To je docela síla. Můžu jenom doufat, že už nepřijdou mrazy. Stejně s tím nic jiného nenadělám. Nechala jsem tedy ještě vrstvu chvojí na zemi u keřů, aby se zbytečně neprohřívala zem, ale to je tak všechno.
Půda - kambizem oglejená na křemenném valu Českého lesa. Jsme na kopci pod lesem.
Barvy : plodí, zatím neplodí, zrušeno
Starší výsadba: Muscat bleu 2x, Nero 2x, Phoenix, , Vostorg, Talisman
2021- Šarada UA
2022- Pamjati Bujnenko, Taldun, Glenora, kišmiš Volodar, Super Ljalja, Vanessa
2023- to, co je koncem črc. vyšší než metr - Adler, Albano, Arni, Bajkonur, Cimus, Darja, Efiop, Helena, Ilja, Joy Seedless, Krasavčik, Pamjati nebesnoj sotni, Rošfor, Slava Ukrajiny (Viš), Velika, Zolotce
2023- to, co je koncem srpna vyšší než metr - Antoška, Bělosněžka, Dašunja, Dominik, Garold, Jupiter, Jutal, Malinové super, Rozmus, Tajna monacha, Varvara
Kodryanka- hodně padlí, málo odolná, kišmiš Černý sultán- dva roky po sobě stejná situace -pěkný růst a pak náhlé vadnutí.
Krystal - nic proti, ale zase nic moc pro , Prim
Barvy : plodí, zatím neplodí, zrušeno
Starší výsadba: Muscat bleu 2x, Nero 2x, Phoenix, , Vostorg, Talisman
2021- Šarada UA
2022- Pamjati Bujnenko, Taldun, Glenora, kišmiš Volodar, Super Ljalja, Vanessa
2023- to, co je koncem črc. vyšší než metr - Adler, Albano, Arni, Bajkonur, Cimus, Darja, Efiop, Helena, Ilja, Joy Seedless, Krasavčik, Pamjati nebesnoj sotni, Rošfor, Slava Ukrajiny (Viš), Velika, Zolotce
2023- to, co je koncem srpna vyšší než metr - Antoška, Bělosněžka, Dašunja, Dominik, Garold, Jupiter, Jutal, Malinové super, Rozmus, Tajna monacha, Varvara
Kodryanka- hodně padlí, málo odolná, kišmiš Černý sultán- dva roky po sobě stejná situace -pěkný růst a pak náhlé vadnutí.
Krystal - nic proti, ale zase nic moc pro , Prim
-
- Aktivní člen
- Kraj: Žilinský
- Kontaktovat uživatele:
U mňa už prvé dve odrody vypučali - lístky sa vykľuli ako kuriatka z vajíčka. Ďalšie pôjdu asi zajtra. Pozerám, že postrek Sulkou bol asi dobre načasovaný - neublížil lístočkom a dúfam zlikvidoval čo najviac hávede. Ak by som videl, že polovičná koncentrácia nemala požadovaný účinok, použil by som neskôr asi NeemAzal.
SZ Slovensko (Žilinská kotlina), cca 350 m n.m
Ajvaz (vysadené 2018), Kraseň (2020), Othello ružové (2021 - presádzané) Tajna monacha, Cimus, Garold, Bajkonur, Katalonia, Vaľjok, Zolotce, Beloje Čudo, Chrust, Kraseň, Nachodka, (2021), Arni, Bohema, Katrusja Kachovskaja, Skazka, Rembo (2022), Dyňka, Darja, Livia, Alexa, Adler, Joy seedles, Jutal, Efiop, Cimus, Landyš, Jupiter, Ladannyj2, Somerset seedles (2023), Geliodor, Darja, Livia, Cimus, Timur (preštepované 2023)
Ajvaz (vysadené 2018), Kraseň (2020), Othello ružové (2021 - presádzané) Tajna monacha, Cimus, Garold, Bajkonur, Katalonia, Vaľjok, Zolotce, Beloje Čudo, Chrust, Kraseň, Nachodka, (2021), Arni, Bohema, Katrusja Kachovskaja, Skazka, Rembo (2022), Dyňka, Darja, Livia, Alexa, Adler, Joy seedles, Jutal, Efiop, Cimus, Landyš, Jupiter, Ladannyj2, Somerset seedles (2023), Geliodor, Darja, Livia, Cimus, Timur (preštepované 2023)
-
- Aktivní člen
- Kraj: Zahorie -Juhozapadne Slovensko
- Kontaktovat uživatele:
striekal som 29.3. Sulkou 4% vsetky odrody. Mnoho pucikov malo cca 3cm, niektore mali uz aj mierne rozbalene listocky napr. Darja, Skazka - tie som postriekal tiez, myslel som, ze to cast pucikov spali.
Pri dnesnej kontrole vsak nevidim ziadne spalene listky a to uz vyrazne povyrastli. Som prijemne prekvapeny, v minulosti som si netrufol striekat tak neskoro, teraz som si povedal, ze aj na jednej rastline su viac i meneje narasene ocka, tak aj ked nieco spalim, tak vetsina zostane. Kvoli neustalemu premenlivemu vetru som strikal cca o 2hod rano ked bolo bezvetrie - to je celkom ina kvalita postreku pri bezvetri - u mna velmi zriedkavy jav. Predpoved pocasia Aladin pre vietor vysla vyborne. Dnes rano rano tiez cca o 1hod som striekal jablone tiez kvoli slabsiemu vetru, nastastie - lebo cely den bol velmi silny narazovy vietor. V case postreku tiez fukal premenlivy vietor, ale dalo sa vystihnut kludnejsie momenty - no vobec sa mi nepaci, ze som nuteny striekat takto neskoro.
Pri dnesnej kontrole vsak nevidim ziadne spalene listky a to uz vyrazne povyrastli. Som prijemne prekvapeny, v minulosti som si netrufol striekat tak neskoro, teraz som si povedal, ze aj na jednej rastline su viac i meneje narasene ocka, tak aj ked nieco spalim, tak vetsina zostane. Kvoli neustalemu premenlivemu vetru som strikal cca o 2hod rano ked bolo bezvetrie - to je celkom ina kvalita postreku pri bezvetri - u mna velmi zriedkavy jav. Predpoved pocasia Aladin pre vietor vysla vyborne. Dnes rano rano tiez cca o 1hod som striekal jablone tiez kvoli slabsiemu vetru, nastastie - lebo cely den bol velmi silny narazovy vietor. V case postreku tiez fukal premenlivy vietor, ale dalo sa vystihnut kludnejsie momenty - no vobec sa mi nepaci, ze som nuteny striekat takto neskoro.
Svetlana, Alexa, Rafinad, Slava Ukrajine Visneveckij (SUV), Skazka, Darja, Beloje Čudo, Aladdin, Anita, Landyš, Einset Seedless, Swenson Red, Chrust, Faraon, Ivanka, Vostorg, Vostorg Idealnyj, Super Extra, Supaga, Kreščenskij, Lanselot, Julian, Moldova, Saturn, Galachad, Garold, Lora, Eszter, Polloskei Muskotaly, Belyj Kokl, Sejanec Prodjusera, Vostorg novy cerveny, Čarli, Nadežda Azos, Slava Ukrajine Bacinskij SUB, Denal, Glaša, Ruslan, Prezent, Ataman, Moskovskij Cernyj, Veronika, Sfinx, Alexejevic, Nero
drobnoplode odolne: Bianka, Solaris, Briana, Othello
este neplodilo: Sommerset seedles, Jutal, Arni, Zolotce, Glenora, Tajna Monacha, Adler, Valjok, Everest, A-1704, Himrod, Lord, Jessenia, Venus, Jupiter, Geliodor, Cimus, Souvignier Gris
drobnoplode odolne: Bianka, Solaris, Briana, Othello
este neplodilo: Sommerset seedles, Jutal, Arni, Zolotce, Glenora, Tajna Monacha, Adler, Valjok, Everest, A-1704, Himrod, Lord, Jessenia, Venus, Jupiter, Geliodor, Cimus, Souvignier Gris
-
- Aktivní člen
- Kraj: Středočeský
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem stříkal 4% Sulkou 14.3. Ve fázi asi 5-10cm výhonů jsem 11.4. dal Sulfur + Champion. Včera jsem udělal první podlom, teď ještě ochránit před nadcházejícím bláznivým počasím a pak další postřik až před květem. Réva zatím vypadá moc hezky.
Severní hranice Prahy, rovina na kopci 300 mnm. Barvy: plodí, ještě neplodí, zrušeno
Odrůdy: Adler, Arni, Cimus, Galahad, Garold, Geliodor, Chrupka Bílá, Chrust, Katalonia, Lorus, Madlenka, Mladen, Muscat Blue, Nero, Picurka, Polo Muscat, Poslanník, Rebeka, Rošfor, Skazka, Světlana, Šaráda UA, Vanessa, Venus
Odrůdy: Adler, Arni, Cimus, Galahad, Garold, Geliodor, Chrupka Bílá, Chrust, Katalonia, Lorus, Madlenka, Mladen, Muscat Blue, Nero, Picurka, Polo Muscat, Poslanník, Rebeka, Rošfor, Skazka, Světlana, Šaráda UA, Vanessa, Venus