Výroba burčáku

Vše o výrobě vína a lisování moštu
Odpovědět
RADOMIR
Příspěvky: 79
Registrován: 20 úno 2020, 18:49
Bydliště: Holašovice
Kontaktovat uživatele:

Výroba burčáku

Příspěvek od RADOMIR »

Pořád špekuluji jak mít burčák třeba na vánoce. Zamražený nic moc, z koncentrátu moštu co prodávají vinařské potřeby to nejde tak poraďte jak burčák jinak. Zamrazit šťávu nebo spazterizovat a podle potřeby rozkvasit? Z martiňáků to jde tak ještě v listopadu,tak solaris letos půjde. . Burčák už se dá pořídit, ale na ten pravej a hodně ,je třeba ještě týden počkat. Machuča z Valtic se již chystá. Každoročně jsem na burčák doslova nadržen. 
 
 
 
 



Wimpi
Aktivní člen
Příspěvky: 197
Registrován: 30 led 2020, 18:17
Kontaktovat uživatele:

Re: Výroba burčáku

Příspěvek od Wimpi »

Odpověděl jste si už sám: zmrazit mošt, před Vánoci rozmrazit, naočkovat kvasinkami, mírně přihřát a už to frčí!
 



Jarek23
Aktivní člen
Příspěvky: 669
Registrován: 07 úno 2020, 20:17
Bydliště: Třemešná 365 m.n.m
Kontaktovat uživatele:

Re: Výroba burčáku

Příspěvek od Jarek23 »

Wimpi píše:
10 srp 2020, 21:58
Odpověděl jste si už sám: zmrazit mošt, před Vánoci rozmrazit, naočkovat kvasinkami, mírně přihřát a už to frčí!


 
V podstatě jednoduché ;-)
 
 



RADOMIR
Příspěvky: 79
Registrován: 20 úno 2020, 18:49
Bydliště: Holašovice
Kontaktovat uživatele:

Re: Výroba burčáku

Příspěvek od RADOMIR »

Při návratu z "Morávky " na konci Znojma zajíždíme pro burčák na doma do vinotéky Vínovín. Mají většinou bílej i červenej. Zajeli jsme tam i na poslední chvíli asi 25.listopadu.Už neměly a tak hned vedle otevřel vinotéku Malovaný sklep. Bohužel podle svěžích srpnových a zářijových burčáků tento z veltlínu nic moc. Není nad ty první z irsaye a muškátu. 
 



RADOMIR
Příspěvky: 79
Registrován: 20 úno 2020, 18:49
Bydliště: Holašovice
Kontaktovat uživatele:

Re: Výroba burčáku

Příspěvek od RADOMIR »

Kamarád v Novosedlých na staré hoře, západní svah k Dyji vyklučil část vavřince a sadil loni čtyři řádky, jednu z nich solaris, v sobotu 15.8. posbíral část, 80l moštu na burčák,  22čnm,moc pěkné na datum a letošní rok. Dnes šly sebrat zbytek již na vínko. Ranější než irsay, super na první burčák 



Mirek
Aktivní člen
Příspěvky: 520
Registrován: 30 led 2020, 12:53
Bydliště: Břeclav
Kontaktovat uživatele:

Re: Výroba burčáku

Příspěvek od Mirek »

Kurňa, už je to tady. Venku na slunku padesát, a ten u Valtic u silnice se ani nehne. Však pražáci to vychlemtají..... :-D  :-D  :-D
 
 


Břeclav, 158 mnm, cca 150 hlaviček, asi stovka stolních odrůd.

Odpovědět

Zpět na „Výroba vína, moštu a burčáku“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host