Kvasíme

Uživatelský avatar
sapmok
Aktivní člen
Příspěvky: 231
Registrován: 04 úno 2020, 20:01
Bydliště: v okrese Jeseník 230mnm
Kontaktovat uživatele:

Re: Kvasíme

Příspěvek od sapmok »

Tak, pro zajímavost.
Obral jsem pět čtyřletých keřů - Dakona, Zlata, Garold, Rošfor a Aladdin.
Po nakvašení i se slupkami jsem vylisoval 12l moštu.  ;-) I tak jsem čekal více. Garold a Dakona měli málo hroznů.  :? 
Garold mne překvapil šťavnatostí a výlisností, Zlata taky a ostatní šli hůře. Z těch uvedených, Garold u mne vede. 
A kvasíme.  :-D 


Petr
teplotní vegetační zóna USDA 6b
VÍNO-HRANÍ

Jarek23
Aktivní člen
Příspěvky: 825
Registrován: 07 úno 2020, 20:17
Bydliště: Třemešná 365 m.n.m
Kontaktovat uživatele:

Re: Kvasíme

Příspěvek od Jarek23 »

Dnes druhe stoceni z kalu, vune a barva paradni, ale celkem suche  :-D
 
 
 



Jarek23
Aktivní člen
Příspěvky: 825
Registrován: 07 úno 2020, 20:17
Bydliště: Třemešná 365 m.n.m
Kontaktovat uživatele:

Re: Kvasíme

Příspěvek od Jarek23 »

Nalahvováno, barva a chuť dobrá, já jsem spokojen... dal jsem ochutnat i klukovi a vypil ;-) zítra dojede moja a ochutná i ona
 
 
 



Fiala
Příspěvky: 4
Registrován: 03 lis 2020, 14:24
Kontaktovat uživatele:

Re: Kvasíme

Příspěvek od Fiala »

  No a když se Vám, pánové, nepodaří rozkvašené víno zastavit tak akorát a kvašení pokračuje ,,do sucha", čím, kromě vinného koncentrátu, doslazujete ? Dík.



Uživatelský avatar
sapmok
Aktivní člen
Příspěvky: 231
Registrován: 04 úno 2020, 20:01
Bydliště: v okrese Jeseník 230mnm
Kontaktovat uživatele:

Re: Kvasíme

Příspěvek od sapmok »

Fiala píše:
04 led 2021, 16:00
  No a když se Vám, pánové, nepodaří rozkvašené víno zastavit tak akorát a kvašení pokračuje ,,do sucha", čím, kromě vinného koncentrátu, doslazujete ? Dík.
 
Normálně cukrem, ale pak to musí pár týdnů ležet a sžít se.  ;-) 


Petr
teplotní vegetační zóna USDA 6b
VÍNO-HRANÍ

Jarek23
Aktivní člen
Příspěvky: 825
Registrován: 07 úno 2020, 20:17
Bydliště: Třemešná 365 m.n.m
Kontaktovat uživatele:

Re: Kvasíme

Příspěvek od Jarek23 »

sapmok píše:
05 led 2021, 10:46
Fiala píše:
04 led 2021, 16:00
  No a když se Vám, pánové, nepodaří rozkvašené víno zastavit tak akorát a kvašení pokračuje ,,do sucha", čím, kromě vinného koncentrátu, doslazujete ? Dík.

 
Normálně cukrem, ale pak to musí pár týdnů ležet a sžít se.  ;-) 

 
Taky tak....



Odpovědět

Zpět na „Kvašení (fermentace)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host