Na fotkách jsou ostružiny.

Dělám mnohé a zdroje si sám vysazuju.LadaSvijany píše: ↑15 led 2021, 12:00Dříve jsem dělával víno z višní, mohu doporučit. Zdroj višní došel, tak ho už nedělám.
Nedělám to prvně. Vína mám moc rád, ale nepohrdnu ani dobrou pálenkou nebo výběrovým pivem.Marek1970 píše: ↑15 led 2021, 12:21Keď to vidím a čítam, až mi slina "ukápla" (a to ja víno a alkohol všeobecne nijako extra nemusím).
Asi som mimo štandartných tabuliek a dúfam, že ma za tento názor nevylúčia z členstva na fóre oreve. cz
ale ak už by som si mal vybrať medzi ovocným vínom alebo klasikou, vínom z hrozna, tak deci dobrého višňového (ostružinového), by to vyhralo na celej čiare.
Petře to víno vyzerá naozaj parádne, palec hore.
Výhodou těchto vín je, že jsou "ekologická". Veškeré toto ovoce roste bez chemie a bez náročné údržby (na rozdíl od révy).Marek1970 píše: ↑15 led 2021, 12:21Keď to vidím a čítam, až mi slina "ukápla" (a to ja víno a alkohol všeobecne nijako extra nemusím).
Asi som mimo štandartných tabuliek a dúfam, že ma za tento názor nevylúčia z členstva na fóre oreve. cz
ale ak už by som si mal vybrať medzi ovocným vínom alebo klasikou, vínom z hrozna, tak deci dobrého višňového (ostružinového), by to vyhralo na celej čiare.
Petře to víno vyzerá naozaj parádne, palec hore.
A nevýhodou je, že alkohol v týchto vínach vo väčšine pochádza z repného cukru - sacharózy. Jeho účinok je drsnejší, než u alkoholu, ktorý pochádza z glukózy a fruktózy. Teda z hroznových bobuliek.LadaSvijany píše: ↑15 led 2021, 14:57Výhodou těchto vín je, že jsou "ekologická". Veškeré toto ovoce roste bez chemie a bez náročné údržby (na rozdíl od révy).
Pěkné to máš pane.
Tedy čumím a chválím, tak to se musí dělat s velkou láskou....
Bobulek máš sice málo, ale jak je vidět, tak na větší úrodu v budoucnu jsi připravený už teď. Výroba etiket a vypadá to i na profesionální plničku lahví.
Rozrůstá, rozrůstá.
doplňuji, že jsem víno ochutnal s přítelkyní a chutnalo nám oběma
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host