na ktore ocko zrezat?

Odpovědět
matkoo
Aktivní člen
Kraj: Bratislava
Has thanked: 50 times
Been thanked: 5 times
Kontaktovat uživatele:

na ktore ocko zrezat?

Příspěvek od matkoo »

Priatelia, prechadzal som dnes mojich dvanast korenov zasadenych minulu jar (aj pocasie bolo takmer jarne) a ako laik-zaciatocnik som dumal, ako by som na jar mohol rezat...
- 5-6 korenov mi vychadza mozno aj na kratke zahnutie (tazen hrubsi nez ceruzka a ma cez dva metre)
- 4 pojdu kusok nad vysku, kde by mohla byt v buducnosti hlava
- 2 pojdu na dve ocka - a tu by som sa chcel poradit s mojou situaciou: na obrazku som zelenou vyznacil spodne viditelne ocka a modrou a fialovou mozne rezy. Najkrajsie mi pride najvyssie vyznacene ocko, tym padom zvazujem, ze najnizsie vyznacene zaslepim a zrezem ako som naznacil fialovou. Ako to vidite? Odporucali by ste nejaky iny postup? Vdaka za rady, odroda je Arkadia.
20211230_140051.jpg

Plodi: Vostorg, Gordej, Elma, Pannónia Kincse, Souvenir, Arkadia, Aladdin, Veles, Rošfor, Beloje čudo, Cimus, Šarada UA, Skazka, Anita
Este neplodi: Zolotce, Tajna monacha, Valjok, Dyňka
Zrusene: Izabella, Nero, Pamjati Dombkovskoj, Galahad (prestepeny na Arni), Ruslan
Dzordzik
Administrátor fóra
Kraj: Zlínský kraj
Has thanked: 8 times
Been thanked: 43 times
Kontaktovat uživatele:

Re: na ktore ocko zrezat?

Příspěvek od Dzordzik »

Říznout tam co máš fialovou, na jaro uvidíš co vyraší a jak to bude silné a přebytečné výhony vylomíš ještě zazelena. No problem.

Zdounky (Kroměřížsko), prudký JZ svah 270 mnm, převážně písčitá půda, barvy: objednáno, ještě neplodí, plodí, zrušené

Odrůdy: 21-28, 4x Adler, Albina, Alexa, 2x Avatar, Baltimor, Bažena, Bekingem, Bela, Blizněc, 3x Bravissimo, Cezar, 3x Cimus, Čornyj sultán, Čornyj chrustal, 3x Darja, Dolgoždannyj, Dubljanskij, 3x Efiop, Emma, Everest, Faeton, George, Gerbera, 2x Gran Pri, Helena, 2x Ivanka, Jasja, 3x Jutal, Katalonia, Klaudio Kardinale, Korolevskij Muskat, Krasa Balok, Kreščenskij, Ladannyj 2, Land Cruiser, Livia, Ljolik, Ljubimyj, Luiza, Madonna, Monolit, Muskat Medovyj, Nadia, Nachodka, Nezavisimost, Ovalnovišňovij, Pamjati Nebesnoj Sotni, 2x Polonez 50, Prima Ukrajiny, Rafinad, Rosa Ranaja, Rošfor, Senator Burdaka, Sirenevyj, 2x Skazka, Sjuzanna, Slava Ukrajine (Višněveckij), Solnyško, Šarlota, Šerlok, Tajna Monacha, Talisman, Vanka, Vitalino, Vostorg, Zolotce, Aladdin, Artek, Baltimor, Bananas, 1x Bohema, Ciravas Agraa, Čornyj Kristal, Dolgoždannyj, Dyňka, Elbrus, Galahad, Geliodor, Halloween, Chrust, 2x Klubničnyj, Nazarij, Nero, Něžnost, Poslannik, Rozmus, Slava Ukrajině Bač., Valjok, Vanessa
Odpovědět

Zpět na „Řez Révy vinné“