Skazka - středně raná, modrá, harmonická, bezsemenná I-II, odolnost 2/3, -25°C

Rony
Aktivní člen
Příspěvky: 1039
Registrován: 22 črc 2020, 09:02
Kraj: Zahorie -Juhozapadne Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Re: Skazka - středně raná, modrá, harmonická, bezsemenná I-II, odolnost 2/3, -25°C

Příspěvek od Rony »

Ja som pred 6 rokmi chcel vyhodit Vostorg Idealnyj ked 2 roky silne praskal - najhorsie zo vsetkych. Aj som ho prestepoval, ale sa nepodarilo. Mam ho dodnes 2 korene a uz sa mu dari, praska len malo, spolahlivo rodi, dobre chuti.
Skazku pokladam tiez za celkom vynimocnu, bez realnej alternativy. Urcite ju budem dalej spoznavat a skusat vylepsovat sposob pestovania.
Najdolezitejsie je, ze pozname ochranu proti octomilkam - huste sacky - to je zaklad, ostatne problemy su menej zavazne a su riesitelne.
Este minuly rok pri napadani octomilkami som nemal v Skazku taku doveru ako dnes - to som este nemal overeny recept proti octomilkam.
Vyborna chut, bezsemennost, trvanlivost su velke tromfy.
 
 


Svetlana, Alexa, Rafinad, Slava Ukrajine Visneveckij (SUV), Skazka, Darja, Beloje Čudo, Aladdin, Anita, Landyš, Einset Seedless, Swenson Red, Chrust, Faraon, Ivanka, Vostorg, Vostorg Idealnyj, Super Extra, Supaga, Kreščenskij, Lanselot, Julian, Moldova, Saturn, Galachad, Garold, Lora, Eszter, Polloskei Muskotaly, Belyj Kokl, Sejanec Prodjusera, Vostorg novy cerveny, Čarli, Nadežda Azos, Slava Ukrajine Bacinskij SUB, Denal, Glaša, Ruslan, Prezent, Ataman, Moskovskij Cernyj, Veronika, Sfinx, Alexejevic, Nero
drobnoplode odolne: Bianka, Solaris, Briana, Othello
este neplodilo: Sommerset seedles, Jutal, Arni, Zolotce, Glenora, Tajna Monacha, Adler, Valjok, Everest, A-1704, Himrod, Lord, Jessenia, Venus, Jupiter, Geliodor, Cimus, Souvignier Gris

Bohous
Aktivní člen
Příspěvky: 343
Registrován: 24 srp 2020, 21:45
Bydliště: Zdiby, Praha - Východ
Kraj: Středočeský
Kontaktovat uživatele:

Re: Skazka - středně raná, modrá, harmonická, bezsemenná I-II, odolnost 2/3, -25°C

Příspěvek od Bohous »

Loni u mě Skazka patřila k tomu lepšímu, měla první úrodičku, pěkné hrozínky a pokud bobule praskly, často se zahojily. Vydržela nejdéle na keři, sundal jsem ji až když o ni začali usilovat kosáci. Osvědčil se mi giberelin, který jsem letos vynechal. Letos to byl úplně jiný případ - velmi slabý růst, pár drobných hrozínků s nemnoho kuličkami. Přitom si nemyslím, že jsem ji loni přetížil. I to málo nakonec popraskalo a shnilo, snědli jsme tak do 10ti bobulek. Vedle Skazky roste velmi silně Poslanník, možná že ji utlačuje. To jen pro Andreje, že opravdu může být každý rok úplně jiný. Já obecně zápolím s malým prostorem, tak se snažím více keře stříhat a udržovat menší vzrůst. Možná také proto mám více problémů s praskáním nežli (jak mám pocit) ostatní. Mám teorii, že jak se keře snaží někam nacpat tu energii, tak příliš rychle narostou bobule, které pak ten tlak nevydrží a praskají. Jinak nevím, proč by praskaly Skazka a Poslanník, které jsou z části chráněny stříškou před deštěm.


Severní hranice Prahy, rovina na kopci 300 mnm. Barvy: plodí, ještě neplodí, zrušeno

Odrůdy: Adler, Arni, Cimus, Galahad, Garold, Geliodor, Chrupka Bílá, Chrust, Katalonia, Lorus, Madlenka, Mladen, Muscat Blue, Nero, Picurka, Polo Muscat, Poslanník, Rebeka, Rošfor, Skazka, Světlana, Šaráda UA, Vanessa, Venus

Marek1970
Aktivní člen
Příspěvky: 1134
Registrován: 01 říj 2020, 09:22
Bydliště: kúsok od Piešťan
Kraj: Trnavský
Kontaktovat uživatele:

Re: Skazka - středně raná, modrá, harmonická, bezsemenná I-II, odolnost 2/3, -25°C

Příspěvek od Marek1970 »

Zo Skazkou a jej slabinami, ktorými sú hustý strapec, praskanie, hnitie a octomilky zatiaľ bojujem len s polovičným úspechom. Tento rok som na väčšinu strapcov aplikoval giberellin čo pomohlo vyriešiť hustotu strapca a takmer do polovice septembra ani nepraskali bobule, ktoré boli na bezsemennú odrodu obrovské (15 - 20 gramov). Potom začalo pršať a pršalo, pršalo, kým nepopraskalo asi 50 % bobúľ, do toho niektoré ochranné vrecká boli narušené hmyzom (najmä sršňami) a ďalšie prederavili hlodavce a ďalšie boli malé tak sa bobule dotýkali vrecka a do týchto vreciek sa k prasknutím bobuliam dostali octomilky, pričom nasledujúci scenár bol už tradične pre úrodu katastrofický. Malá časť strapcov a bobúľ "prežila" a vzhľadom na skutočne výnimočné niektoré parametre tejto odrody (u mňa výborný zdravotný stav listovej plochy, chuť hrozna, I. trieda bezsemennosti a veľkosť bobúľ), plánujem ďalej bojovať proti jej nedostatkom, kým im nedokážem účinne čeliť alebo kým to časom nevzdám a možno o pár rokov zlikvidujem túto odrodu. Zatiaľ to po pár sezónach nechcem vzdať, lebo Skazka by mohla byť výborná odroda na zimné uskladnenie, ak by ju neničili spomínané problémy.  


blízko Piešťan,160 mnm, viac ako 100 koreňov, približne z 60 stolných odrôd

andrejZA
Aktivní člen
Příspěvky: 1082
Registrován: 12 srp 2020, 00:44
Bydliště: Teplička nad Váhom
Kraj: Žilinský
Kontaktovat uživatele:

Re: Skazka - středně raná, modrá, harmonická, bezsemenná I-II, odolnost 2/3, -25°C

Příspěvek od andrejZA »

Ja nad Skazkou budem ešte tuho rozmýšľať - času do jari je pomerne dosť. Pokora, ako píše Jirka, patrí k pestovaniu, a hlavne pri takej vrtošivej rastline akou je vinič.
Je fakt, že tých argumentov, prečo Skazku mať zastúpenú v sortimente, je veľa. Ak sa vydarí, je to paráda. Asi sa ju tiež treba naučiť správne pestovať. Musím uznať, že keď som ju koštoval u Ľuba, konzistencia bola neporovnateľne kvalitnejšia než u mňa. To sa mi stáva málokedy, väčšinou mi vlastné hrozno chutí viac u mňa, než keď aj tú istú odrodu koštujem u kamaráta. Nepochybne som Skazku - aspoň na jednom koreni určite - nekresťansky preťažil. 
No aj cez to všetko, mať tri korene z odrody, u ktorej sa treba do konca sezóny strachovať o výsledok, je vzhľadom k celkovej veľkosti mojej výsadby príliš. Ak z nej budem mať 1-2 korene, nebude ma toľko mrzieť, keď aj väčšina popraská. Pre mňa odolnosť k praskaniu začína byť čoraz dôležitejším kritériom výberu tej-ktorej odrody. Je to subjektívne, ale u mňa zas bezsemennosť nie je niečo natoľko zásadné, aby som výnimočnosť danej odrody hodnotil podľa tohto kritéria, dokonca ani v kombinácii s veľkosťou bobúľ. Samozrejme, vždy poteší, ale v princípe mi prítomnosť jadierok nevadí, pokiaľ ich nie je moc. Ale to už má zas každý z nás inak.
Osobne sa kvôli bezsemennosti na Skazku nebudem fixovať. Moje súkromné hodnotenie Skazky sa pre extrémny sklon k praskaniu znižuje - pre mňa nie je výnimočná, ale "len" výborná (s potenciálom upgradu). V ostatných bodoch s vami všetkými súhlasím - oplatí sa hľadať spôsob, ako ju dopestovať s minimálnym rizikom straty úrody. 
 


SZ Slovensko (Žilinská kotlina), cca 350 m n.m
Ajvaz (vysadené 2018), Kraseň (2020), Othello ružové (2021 - presádzané) Tajna monacha, Cimus, Garold, Bajkonur, Katalonia, Vaľjok, Zolotce, Beloje Čudo, Chrust, Kraseň, Nachodka, (2021), Arni, Bohema, Katrusja Kachovskaja, Skazka, Rembo (2022), Dyňka, Darja, Livia, Alexa, Adler, Joy seedles, Jutal, Efiop, Cimus, Landyš, Jupiter, Ladannyj2, Somerset seedles (2023), Geliodor, Darja, Livia, Cimus, Timur (preštepované 2023)

Lubo
Aktivní člen
Příspěvky: 1711
Registrován: 28 črc 2021, 21:49
Bydliště: Bytča
Kraj: Žilinský
Kontaktovat uživatele:

Re: Skazka - středně raná, modrá, harmonická, bezsemenná I-II, odolnost 2/3, -25°C

Příspěvek od Lubo »

andrejZA píše:
23 lis 2023, 13:13
Ja nad Skazkou budem ešte tuho rozmýšľať - času do jari je pomerne dosť. Pokora, ako píše Jirka, patrí k pestovaniu, a hlavne pri takej vrtošivej rastline akou ....
 

 
Ahoj Andrej a zároveň nemá muškát .....  :-)

Inak to praskanie, resp. nepraskanie odrody, je veľmi dôležitým faktorom prácnosti pestovania a aj konečného úspechu.  Uvedomujem si to najmä pri Marusii. Tá mi praská, každý rok, pritom niektorým kolegom tu na fóre nie. 


 
 
 


Bytča - kotlina, záhrada-rovina -330 m.n.m, farby: objednané, ešte neplodia, plodia, zrušené

Odrody 2013-2022: Ajvaz, Bravissimo, Darja, Dyňka, Efiop, Kazantip, Kišmiš Alenka z krajiny zázrakov, Kišmiš Bagration, Banketnyj, Banzai, Biela Nadežda, Bravissimo, Kišmiš Car Kutskij, Čornobaivka, Helena, Čevrona Kalyna, Jutal, Klubničnyj, Krasavčik, Kozeroh, Land Cruiser, Nachodka Kalugina, Muškát Medovyj, Oskar, Titan, Vdačnosť Poliakom, Žuravčik višnevij, Adler, Arni, Baron, Bažena, Bogatyr, Cimus, Černyj Chrustaľ, Dolgoždannyj, Dubovskij Rožovyj, Emir, Furor, Galachad, Gold Finger, Gordej, Ilja, Ivanka, Javelin, Joy, Jupiter, Kleopatra, Koktejl, Lorano, Marusja 2x, Matador, Milana 2/Milanka/, Millenium, Monblan 2x, Muškat Dubovskij, Olimp, Pamjati Dženejeva, Petit Prince, Podarok Nesvetaja, Polinka, Prime, Ratatuj, Rembo, Sejanec Prodjusera, Senator Burdaka, Sicilia, Silver, Skazka, Slava Ukrajine Vyšnevetskij, Šarada UA, Talizman Ovalnyj, Ultrarannyj žoltyj muskatnyj, Kišmiš Volodar, Vystavočnyj, Zavetnyj, Zolotce, Deva Marija, Julian, Melitopoľskij Krasnyj, Vostorg, Saturn, Stela,

haco
Aktivní člen
Příspěvky: 962
Registrován: 05 úno 2020, 23:55
Bydliště: Trencin 210 m.n.m.
Kraj: Trenciansky. SR
Kontaktovat uživatele:

Re: Skazka - středně raná, modrá, harmonická, bezsemenná I-II, odolnost 2/3, -25°C

Příspěvek od haco »

po prvych dvoch sezonach co plodila som si myslel, ze ju mam zmaknutu... :roll: 
dalsie dve sezony s totalne popraskanymi a zhnitymi strapcami ma presvedcili, ze veru nie  ;-)

tak rozmyslam, ako si s nou poradit aby sa ma moja polovicka takto o rok nepytala ...aaa tohto roku Skazka nebude???  :lol:
 
som rozhodnuty pouzit nizku davku GK tak pred kvetom ako aj po, nechat len rozvolnene a zmensene strapce, striekat pravidelne chitopronom aby spevneli pletiva, osetrovat pozorne proti mucnatke a hnilobe. + samozrejme cinske sacky proti octomilke.

ak mate dalsie napady tak sem s nimi

snad sa buduci rok ukaze...  



Uživatelský avatar
Dzordzik
Administrátor fóra
Příspěvky: 4730
Registrován: 27 led 2020, 14:57
Bydliště: Zdounky (Kroměřížsko), JZ svah 280 mnm
Kraj: Zlínský kraj
Kontaktovat uživatele:

Re: Skazka - středně raná, modrá, harmonická, bezsemenná I-II, odolnost 2/3, -25°C

Příspěvek od Dzordzik »

Osobně si myslím, že důvod proč praská není ani tak voda sama o sobě, jako spíš tiše se šířící padlí. Minimálně u mě to tak pravděpodobně bylo.


Zdounky (Kroměřížsko), prudký JZ svah 270 mnm, převážně písčitá půda, barvy: objednáno, ještě neplodí, plodí, zrušené

Odrůdy: 21-28, 4x Adler, Aladdin, Albina, Alexa, Ararat, 2x Avatar, Baltimor, Bažena, Bekingem, Blizněc, 2x Bohema, 3x Bravissimo, Cezar, 3x Cimus, Čornyj sultán, Čornyj chrustal, Čornyj kristal, 2x Darja, Dolgoždannyj, 2x Dubljanskij, Dynka, Džin, 3x Efiop, Elbrus, Emma, Everest, Faeton, Faraon, Galahad, Gerbera, 2x Gran Pri, Helena, Chrust, 2x Ivanka, Jasja, 2x Jutal, Katalonia, Klaudio Kardinale, 2x Klubničnyj, Korolevskij Muskat, Krasa Balok, Kreščenskij, Ladannyj 2, Land Cruiser, Liepajas Agraa, Livia, Ljubimyj, Luiza, Madonna, Monolit, Muskat Medovyj, Nachodka, Nazarij, Nezavisimost, Ovalnovišňovij, Pamjati Nebesnoj Sotni, 2x Polonez 50, Poslannik, Prima Ukrajiny, Rafinad, Ratatuj, Rosa Ranaja, Rošfor, Rozmus, Senator Burdaka, Sirenevyj, 2x Skazka, Sjuzanna, Slava Ukrajine (Višněveckij), Solnyško, Šarlota, Šerlok, Tajna Monacha, Talisman, Tjulpan, Vitalina, Vostorg, Zolotce, Artek, Bananas, Ciravas Agraa, Garold, Geliodor, Něžnost, Slava Ukrajině Bač., Valjok, Vanessa

Rony
Aktivní člen
Příspěvky: 1039
Registrován: 22 črc 2020, 09:02
Kraj: Zahorie -Juhozapadne Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Re: Skazka - středně raná, modrá, harmonická, bezsemenná I-II, odolnost 2/3, -25°C

Příspěvek od Rony »

ano mucnatka je svina. Aj jemne povlaky  mucnatky co vyzeraju OK sposobuju praskanie. Tento rok pri 2 chemickych postrekoch je vyrazne menej povlakov mucnatky a zrazu Aladdin i Alexa cca vobec nepraskaju, predosle roky Aladdin dost praskal - no vtedy povlaky boli.
Ochrana proti mucnatke je aj zasadna v boji proti octomilkam. V prasknutych bobuliach sa rychlo rozmnozia aj nase domace octomilky co nevedia napichnut zdrave hrozno a spravia pohromu.


Svetlana, Alexa, Rafinad, Slava Ukrajine Visneveckij (SUV), Skazka, Darja, Beloje Čudo, Aladdin, Anita, Landyš, Einset Seedless, Swenson Red, Chrust, Faraon, Ivanka, Vostorg, Vostorg Idealnyj, Super Extra, Supaga, Kreščenskij, Lanselot, Julian, Moldova, Saturn, Galachad, Garold, Lora, Eszter, Polloskei Muskotaly, Belyj Kokl, Sejanec Prodjusera, Vostorg novy cerveny, Čarli, Nadežda Azos, Slava Ukrajine Bacinskij SUB, Denal, Glaša, Ruslan, Prezent, Ataman, Moskovskij Cernyj, Veronika, Sfinx, Alexejevic, Nero
drobnoplode odolne: Bianka, Solaris, Briana, Othello
este neplodilo: Sommerset seedles, Jutal, Arni, Zolotce, Glenora, Tajna Monacha, Adler, Valjok, Everest, A-1704, Himrod, Lord, Jessenia, Venus, Jupiter, Geliodor, Cimus, Souvignier Gris

Bohous
Aktivní člen
Příspěvky: 343
Registrován: 24 srp 2020, 21:45
Bydliště: Zdiby, Praha - Východ
Kraj: Středočeský
Kontaktovat uživatele:

Re: Skazka - středně raná, modrá, harmonická, bezsemenná I-II, odolnost 2/3, -25°C

Příspěvek od Bohous »

Také bych se přidal k názoru na padlí. U mě se letos objevilo poměrně záhy, myslel jsem, že jsou hrozny jen ojíněné, tak to totiž vypadalo. Až časem začal ten tenoučký povlak hnědnout. To jsem zase myslel, že je to nějaká usazenina z postřikových hnojiv, setřít to ale nešlo. Bobulky se potom moc nevyvíjely ani nerostly. Ošetřoval jsem před a po květu, pak i několikrát během dalších fází, ke konci hlavně jodidem podle Špaka. Skazku mám ale u stěny a tak je hůře provzdušněná. Příští rok zkusím být pečlivější, pokud to počasí dovolí. A použiji giberelin, ten se loni osvědčil. Ještě k používání sáčků - problémy s ptáky mám (zatím) jen na konci sezony, během roku ne. Zato octomilky ano, ale na ně jsou zelené sáčky z Ukrajiny k ničemu, jen se v nich urychluje hniloba. Pomáhají jen ty z Číny a pak z Globusu, tak asi přiobjednám. Skazky se zbavovat nechci, stejně jako zatím žádné z dalších odrůd, ale trochu začínám pochybovat o správnost honby za velkými bobulemi. Odrůdy s menšími jsou mnohem vděčnější, nenáročnější, a mnohdy i chutnější. U velkých jde často jen o známku za celkový dojem, jsou atraktivní a každý je obdivuje. Jako u všeho, vizuální dojem je prvotní a často rozhodne.


Severní hranice Prahy, rovina na kopci 300 mnm. Barvy: plodí, ještě neplodí, zrušeno

Odrůdy: Adler, Arni, Cimus, Galahad, Garold, Geliodor, Chrupka Bílá, Chrust, Katalonia, Lorus, Madlenka, Mladen, Muscat Blue, Nero, Picurka, Polo Muscat, Poslanník, Rebeka, Rošfor, Skazka, Světlana, Šaráda UA, Vanessa, Venus

Uživatelský avatar
Dzordzik
Administrátor fóra
Příspěvky: 4730
Registrován: 27 led 2020, 14:57
Bydliště: Zdounky (Kroměřížsko), JZ svah 280 mnm
Kraj: Zlínský kraj
Kontaktovat uživatele:

Re: Skazka - středně raná, modrá, harmonická, bezsemenná I-II, odolnost 2/3, -25°C

Příspěvek od Dzordzik »

Ono zvětšení bobulí také zvětšuje úrodnost, jestli je ale lépe mít mraky malých bobulí, nebo více velkých, to už je na každém. Já se za gigantickými nehoním, ale ty úplně malé nechci. Nebaví mě to obírat. Navíc u odrůd se semínky pak zabírají víc objemu a jsou při jídle víc cítit. Skazka je super odrůda, ale zásadní je uhlídat padlí. To ale platí pro všechny odrůdy.


Zdounky (Kroměřížsko), prudký JZ svah 270 mnm, převážně písčitá půda, barvy: objednáno, ještě neplodí, plodí, zrušené

Odrůdy: 21-28, 4x Adler, Aladdin, Albina, Alexa, Ararat, 2x Avatar, Baltimor, Bažena, Bekingem, Blizněc, 2x Bohema, 3x Bravissimo, Cezar, 3x Cimus, Čornyj sultán, Čornyj chrustal, Čornyj kristal, 2x Darja, Dolgoždannyj, 2x Dubljanskij, Dynka, Džin, 3x Efiop, Elbrus, Emma, Everest, Faeton, Faraon, Galahad, Gerbera, 2x Gran Pri, Helena, Chrust, 2x Ivanka, Jasja, 2x Jutal, Katalonia, Klaudio Kardinale, 2x Klubničnyj, Korolevskij Muskat, Krasa Balok, Kreščenskij, Ladannyj 2, Land Cruiser, Liepajas Agraa, Livia, Ljubimyj, Luiza, Madonna, Monolit, Muskat Medovyj, Nachodka, Nazarij, Nezavisimost, Ovalnovišňovij, Pamjati Nebesnoj Sotni, 2x Polonez 50, Poslannik, Prima Ukrajiny, Rafinad, Ratatuj, Rosa Ranaja, Rošfor, Rozmus, Senator Burdaka, Sirenevyj, 2x Skazka, Sjuzanna, Slava Ukrajine (Višněveckij), Solnyško, Šarlota, Šerlok, Tajna Monacha, Talisman, Tjulpan, Vitalina, Vostorg, Zolotce, Artek, Bananas, Ciravas Agraa, Garold, Geliodor, Něžnost, Slava Ukrajině Bač., Valjok, Vanessa

Bred_ik
Guru fóra
Příspěvky: 622
Registrován: 28 led 2020, 09:15
Bydliště: Čelechovice na Hané
Kraj: Olomoucký
Kontaktovat uživatele:

Re: Skazka - středně raná, modrá, harmonická, bezsemenná I-II, odolnost 2/3, -25°C

Příspěvek od Bred_ik »

Podle analýzy DNA má Skazka geny odolnosti k plísni révové Rpv3 a Rpv12 a gen odolnosti k padlí révovému Ren3.



Rony
Aktivní člen
Příspěvky: 1039
Registrován: 22 črc 2020, 09:02
Kraj: Zahorie -Juhozapadne Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Re: Skazka - středně raná, modrá, harmonická, bezsemenná I-II, odolnost 2/3, -25°C

Příspěvek od Rony »

odolnost S. sa mi paci.
Teraz pozeram, ze uz aj u mna nasadzuje niekde 2 strapce na vyhon, to ma tesi, azda to bude jej standard. Lebo mavala skor mensie strapce a potom velke bobule, tak radsej necham 2 strapce a mala by mat mensie bobule a redsi strapec..... a menej problemov s praskanim, hnitim atd.


Svetlana, Alexa, Rafinad, Slava Ukrajine Visneveckij (SUV), Skazka, Darja, Beloje Čudo, Aladdin, Anita, Landyš, Einset Seedless, Swenson Red, Chrust, Faraon, Ivanka, Vostorg, Vostorg Idealnyj, Super Extra, Supaga, Kreščenskij, Lanselot, Julian, Moldova, Saturn, Galachad, Garold, Lora, Eszter, Polloskei Muskotaly, Belyj Kokl, Sejanec Prodjusera, Vostorg novy cerveny, Čarli, Nadežda Azos, Slava Ukrajine Bacinskij SUB, Denal, Glaša, Ruslan, Prezent, Ataman, Moskovskij Cernyj, Veronika, Sfinx, Alexejevic, Nero
drobnoplode odolne: Bianka, Solaris, Briana, Othello
este neplodilo: Sommerset seedles, Jutal, Arni, Zolotce, Glenora, Tajna Monacha, Adler, Valjok, Everest, A-1704, Himrod, Lord, Jessenia, Venus, Jupiter, Geliodor, Cimus, Souvignier Gris

Uživatelský avatar
Dzordzik
Administrátor fóra
Příspěvky: 4730
Registrován: 27 led 2020, 14:57
Bydliště: Zdounky (Kroměřížsko), JZ svah 280 mnm
Kraj: Zlínský kraj
Kontaktovat uživatele:

Re: Skazka - středně raná, modrá, harmonická, bezsemenná I-II, odolnost 2/3, -25°C

Příspěvek od Dzordzik »

Taky nad tím přemýšlím, že jí letos nechám 2 menší střapce. Jinak u mě Skazka nasadila letos u eltorostů, kde jsou vidět soukvětí po 2 květech.


Zdounky (Kroměřížsko), prudký JZ svah 270 mnm, převážně písčitá půda, barvy: objednáno, ještě neplodí, plodí, zrušené

Odrůdy: 21-28, 4x Adler, Aladdin, Albina, Alexa, Ararat, 2x Avatar, Baltimor, Bažena, Bekingem, Blizněc, 2x Bohema, 3x Bravissimo, Cezar, 3x Cimus, Čornyj sultán, Čornyj chrustal, Čornyj kristal, 2x Darja, Dolgoždannyj, 2x Dubljanskij, Dynka, Džin, 3x Efiop, Elbrus, Emma, Everest, Faeton, Faraon, Galahad, Gerbera, 2x Gran Pri, Helena, Chrust, 2x Ivanka, Jasja, 2x Jutal, Katalonia, Klaudio Kardinale, 2x Klubničnyj, Korolevskij Muskat, Krasa Balok, Kreščenskij, Ladannyj 2, Land Cruiser, Liepajas Agraa, Livia, Ljubimyj, Luiza, Madonna, Monolit, Muskat Medovyj, Nachodka, Nazarij, Nezavisimost, Ovalnovišňovij, Pamjati Nebesnoj Sotni, 2x Polonez 50, Poslannik, Prima Ukrajiny, Rafinad, Ratatuj, Rosa Ranaja, Rošfor, Rozmus, Senator Burdaka, Sirenevyj, 2x Skazka, Sjuzanna, Slava Ukrajine (Višněveckij), Solnyško, Šarlota, Šerlok, Tajna Monacha, Talisman, Tjulpan, Vitalina, Vostorg, Zolotce, Artek, Bananas, Ciravas Agraa, Garold, Geliodor, Něžnost, Slava Ukrajině Bač., Valjok, Vanessa

Odpovědět

Zpět na „Bezsemenné“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Bing [Bot] a 0 hostů